Ez egy kis módosítást jelenthet a szénhidrátfelvételünkben: lehetővé teszi, hogy 10-15%-al többet vegyünk fel (a napi szükséglethez viszonyítva).
Mi történik a többletszénhidráttal? Átalakul glikogénné - tartalék energiát biztosít, és kisebb vércukorszint-emelkedést okoz. A magas glikogéniás indexű (GI) szénhidrátoknak köszönhetően a vércukorszint-emelkedés zsírraktározáshoz vezethet. Ez a növekedés provokálja az inzulinfelszabadulást. Minél több inulin van jelen a véráramban a magas GI-jű szénhidrátoknak köszönhetően, annél valószínűbb, hogy ez az inzulin a szénhidrátot zsírrá alakítja, és raktározza a sejtekben.
Ahhoz, hogy alacsony szinten tarthassuk az inzulin mennyiségét, alacsony GI-jű ételeket kell fogyasztanunk. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy minden étkezéshez kell egy kevés telítetlen szírsavat (gyakorlatilag esszenciális szírsavat) ennünk, ez is csökkenti az ételek GI-jét
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése